Perhe Vapaa-aika

Mitä tehdä juhannuksena lasten kanssa?

Kun ei ole (taaskaan) mitään juhannussuunnitelmia. Mitä spesiaalia keksisi tehtäväksi perheen kanssa? Meillä menoa omalla tavallaan hidastaa tai rajoittaa pienin poika, joka ei erityishaasteiden vuoksi viihdy missä tahansa, eikä kävele vielä. Hänen kanssaan onnistuu kuitenkin lyhyemmät visiitit missä tahansa ja rattaissa hän istuu melko hyvin, kunhan vaan pysytään liikkeessä koko ajan.

Ollaanko juhannus vain kotona?

Tämä pikkumies nauttii luonnosta, olipa joulu tai juhannus. Kesäkukat ovat parhautta.

Voidaan hyvin olla juhannus kotona, useimmiten ollaan oltu. Tällöin juhannusaatto ja juhannuspäivä menevät mukavasti leväten, touhuten yhdessä, laittaen ruokaa ja herkkuja, saunoessa jne. Pihapelit ja vesileikit sopivat juhannuksen viettoon loistavasti. Ehkäpä tekisimme jonkun pienen pyöräretken tai piknik-retken kodin lähelle luonnon maisemiin. On ihanaa koota luonnon kukista juhannuskimppu tai useampi kotiin ja pihalle tuomaan kesätunnelmaa lisää.

Juhannusajelu eli kotiseutukierros

Jonkinlainen perinne meillä oli ainakin nuorempana ja kun lapset olivat pienempiä, lähteä juhannusyönä tai myöhään juhannusaaton iltana ajelulle ympäri kotiseutua. Etsimme paikkoja, missä on ihmisiä koolla ja bongailimme juhannuskokkoja. Jännä taas nähdä, saako kokkoja sytyttää tänäkään vuonna.. jos saa, ehkä pitää lähteä bongaamaan sellainen!

Juhannustapahtumat ja ihmisten kohtaaminen

Meidänkin kotiseudulla järjestetään juhannuksena yhtä sun toista tapahtumaa. On juhannustansseja, jotka tulivat tutuiksi lapsena kun kävimme monesti kesällä tansseissa koko perhe. Eri kyläseurat ja majoituspaikat järjestävät myös omia juhannusjuhliaan, mistä löytyy ohjelmaa, esiintyjiä, kokko ja syötävää sekä juotavaa. Näistäkin monet tulivat tutuiksi nuorena, mutta sittemmin emme ole paljonkaan erilaisissa tapahtumissa kierrelleet juhannuksena, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tällä hetkellä pienimmän poitsun kanssa tulisi haasteita vastaan melko nopeasti ihmismassojen keskellä, hän kun ei kauankaan jaksa ihmetellä paikallaan, eikä hän viihdy liian isossa porukassa ja melussa. Voimmehan käydä nopeammin bongailemassa tälläisiäkin tilaisuuksia, saapa nähdä!


Juhannus- ja kesätekemistä Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Käy tutustumassa kesällä

Jaa juttu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *