Matkailu Perhe

TOP-5 vinkit mitä tehdä lasten kanssa kesälomalla

Kalenteri pullollaan menoja ei ole lomaa, väitän minä. Työ- ja perhearkeen sisältyy normaalisti niin paljon aikatauluja, sovittuja ja siirrettyjä menoja ja yllätyksiä, että saman ei kuulu jatkua lomalla, eihän!

Näin juuri TikTokista erään hauskan videon, jossa joku mies oli luonut meemin siitä kuinka vaimo kertoo kesälomasuunnitelmista, jotka sisältävät säntäilyä sinne tänne ja tuonne, kalenterit täyteen ahdettuna. Eihän se ole lomaa, että ollaan koko ajan menossa kello kaulassa.

Parasta omasta mielestäni on, kun lomalla on sopivasti useampia elementtejä – pääasiassa jouten oloa ja rentoutumista ihan vaan kotona, mutta lisäksi vähän jotakin vaihtelua AJAN KANSSA. Mitä isompi reissu, sitä enemmän se tarvitsee ympärilleen muuta aikaa, jotta työt eivät jatkuisi ihan kuitenkaan heti lomareissun viimeisen päivän jälkeen.

Vinkit lomareissuun lasten kanssa

  1. Vieraile idyllisessä kotimaisessa lomaresortissa
    Näitä paikkoja on Suomi pullollaan, ja useimmista emme edes tiedä. Kun kesällä kulkee pitkin Suomea autolla, kannattaa tutkia reitin varrelta erilaisia paikkoja, missä voisi poiketa viettämässä aikaa. Toisinaan eteen saattaa tupsahtaa sellaisia helmiä, joissa haluaa vierailla toistekin! Esimerkkinä Satakunnassa sijaitseva Kunnon Lähde. Kyseessä on Kankaanpään luonnon helmassa sijaitseva majoitus-, kuntoutus- ja lomakohde missä on tekemistä koko perheelle. Jos kaipaat rauhallista paikkaa, laadukasta ja edullista majoitusta ja tekemistä yhdessä, kurkkaa tämä kohde!
  2. Ruotsin tai tallinnan risteily
    Yhden tai kahden vuorokauden ristely laivalla luo sopivan verran vaihtelua arkeen, ja antaa lapsille ikimuistoisia hetkiä. Eihän risteilyt meille aikuisille ole enää niin iso juttu, mutta lapsille on. Yhden vuorokauden reissu kuulostaa helposti liian lyhyeltä mutta ainakin itse olen todennut monesti risteilyn jälkeen, että en olisi toista vuorokautta jaksanutkaan ja on ihana palata kotiin. Risteilyjä on helppo varata nopeallakin varoitusajalla netistä, eikä ne maksa maltaita, riippuu toki missä luokassa haluaa hyttinsä olevan. Vaativammalle risteilijälle hytti maksaa enemmän.
  3. Hotelliyö mielenkiintoisessa kaupungissa
    Ihan pelkkä yksi hotelliyö perheen kanssa voi olla se juttu, mikä tekee lomasta loman! Me tehtiin tälläinen reissu viime kesänä ja se riitti. Ideana on valita joku kesän käyntikohde, vaikkapa nähtävyys, huvipuisto tai vastaava ja varata hotelli samasta kaupungista. Meillä valinta oli Pori, koska halusimme käydä Yyterin uimarannalla. Lue tästä Pori Scandic -hotellin visiitistämme.
  4. Pieni reissu Lappiin
    Perheen kanssa voi lähteä autolla Lappiin, mikä onkaan ihanampaa kuin tehdä pitkä matka kesällä, toivottavasti hyvällä säällä ja nauttia nähtävyyksistä, maisemista ja eväistä matkan varrella ilman kiirettä. Meillä tälläinen reissu kesäaikaan on vielä vain haaveena, mutta talvella olemme näitä tehneet muutaman. Viimeisin Lapin matkamme oli alle viikon pituinen ja sekin oli riittävä, kun kiireen tuntua tai tarkkoja aikatauluja ei ollut sotkemassa päiviä. Esimerkiksi Pyhä-tunturi ja Levi ovat kivoja kohteita lapsiperheille. Meillä on ollut Lapin reissuissa alla vuokra-auto, millä matka on taittunut mukavasti. Mitä aiemmin vuokra-auton varauksen kanssa on asialla, sen parempaan hintaan sen tuntuu saavan.
  5. Vuokramökki perheelle läheltä tai kaukaa
    Kun oma koti ei sijaitse mökkimaisemissa tai se oma järvenranta puuttuu, mökkeilystä saa kaivattua vaihtelua ja parhaimmillaan pääsee keskelle luontoa nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta. Rakastan itse mökkeilyä, ja näitä pienempiä tai isompia mökkireissuja olemma perheenä tehneetkin enemmän. Itselleni riittää mökki ihan omasta kunnastakin, jolloin on helppo käydä tarvittaessa kotonakin välillä, mutta tottakai välillä on kivempi päästä kauemmaskin arkea pakoon. Vaikka mökillä olo voi olla lapsille tylsää, niin tylsyys tekee välillä oikein hyvää ihan jokaiselle. Lue Minun TOP-5 mökkilomat.

Lue myös

Jaa juttu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *