Ajankohtaiset Lifestyle Vapaa-aika

Deadpool & Wolverine – leffahullun unelmien täyttymys

Vuoden eniten odottamani elokuva näki vihdoin päivänvalon, ja voi vitsi mikä pamaus se olikaan! En nähnyt etukäteen montaakaan klippiä Deadpool & Wolverine -leffasta, ja eihän ne traileritkaan ihan hirveästi mitään paljastaneet.

Mieleni odotti kuin joulua konsanaan saada tietää, kuka on se trailerin nainen Deadpool-asussa ja miten ihmeessä Wolverine elää vielä?

Ennen kuin luin ensimmäisen suomenkielisen arvion elokuvasta, ajatukseni hiipivät jo siihen suuntaan että voiko tässä olla ihka oikea ja alkuperäinen Wolverine, koska hahmolla on niin hassu supersankari-asukin päällään. Jotenkin en uskoisi, että alkuperäinen Logan-hahmo pukisi sellaista ikinä, vaikka kuka pakottaisi. Ja niinhän se sitten meni – tämä ei ollut salaisuus etukäteenkään – että elokuvassa liikutaan multiversumi-maailmoissa. Luin tämän tiedon päivää ennen kuin menin elokuvan katsomaan ja petyin, mutta vain hetkeksi. En nimittäin ole kovinkaan iso multiversumi-elokuvien fani. Ajatus multiversumeista on mielenkiintoinen, mutta tähän astiset Marvel-elokuvat niistä ovat olleet niin sekavia omaan mieleeni että pelästyin, joko taas edessä on niin sekavaa seikkailua ja poikkoilua, ettei mieli pysy ollenkaan perässä. Niin ei onneksi ollut!

Deadpool on muuttunut mies, mutta oma vanha itsensä

Ensimmäinen asia, joka Deadpool-fanina kiinnitti huomioni, oli tietysti Wade Wilsonin (alias Deadpool) paluu valkokankaalle. Ryan Reynolds tuo odotetusti jälleen kerran esiin hahmonsa hulvattoman huumorin, joka rikkoo kaikki säännöt ja pilkkaa kaikkea ja kaikkia – mukaan lukien itseään. Elokuvan vitsit osuvat maaliin täydellisesti. Oli ilo nähdä, että huumori ei ole laantunut, vaan pikemminkin saanut uusia ulottuvuuksia Wolverinen läsnäolon myötä. Ja taustamusiikkivalinnat tässä leffassa, jälleen kerran… XD

Hugh Jackmanin paluu Wolverinen rooliin on kuin kotiinpaluu vanhalle ystävälle. Hän tuo elokuvaan mukanaan karhean karisman ja raakalaismaisen voiman, joka täydentää hienosti Deadpoolin kevyempää ja leikkisämpää lähestymistapaa. Wolverinen sarkastinen ja jäyhä olemus luo täydellisen kontrastin Deadpoolin jatkuvalle puheripulille. Näiden kahden välinen kemia on kerta kaikkiaan upeaa, ja heidän yhteiset kohtauksensa ovat elokuvan kohokohtia.

Kuten elokuvan markkinoinnissa on toivottu, ettei juonta spoilattaisi liikaa niin kunnioitan vielä tässä kohtaa toivetta. En todellakaan haluaisi itse nähdä tätä leffaa ensimmäistä kertaa tietäen jo etukäteen kaikki yllätykset.

Deadpool & Wolverine on ehdottomasti herkkua niin Deadpool-, Marvel- kuin Wolverine -faneille. Ja tykkäsitpä multiversumi-elokuvista tai et, tämä ei ole liikaa. Elokuva pitää hyvin koossa juonen ja sen, mitä tapahtuu ja missä hetkessä – ja maailmassa. Ja mukana on ilahduttavia yllätyksiä ja yllätyshahmoja. En malta odottaa että saan hankittua tämän leffan jatkoksi omaksi ja katsoa rauhassa uudelleen.

Jaa juttu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *