Koti Perhe Yhteistyö

Miten valita hyvä sänky lapselle?

Yhteistyössä Tuppu-Kaluste. On ihanaa miten paljon nykyaikana onkaan tarjolla erilaisia lastenkalusteita moneen eri lähtöön. En ole niin vanha, että puhuisin mielelläni miten asiat olivat “ennen vanhaan” mutta tiedän, että aina lapsille ei ole ollut omia huonekaluja, ainakaan niin että kaikilla olisi mahdollisuus niitä hankkia. Nykyään lasten huonekalusteita on joka lähtöön.

Lasten sänky ei ole pelkästään paikka, jossa nukutaan, vaan se on myös lapsen oma turvapaikka, unien valtakunta ja usein myös leikkipaikka. Tämän vuoksi on tärkeää löytää sänky, joka on sekä mukava että käytännöllinen.

Meillä lasten sängyn hankinta on ollut helppoa vanhempien poikien kanssa aikoinaan, mutta nuorimman lapsen erityishaasteet asettavat haasteita matkaan. Tähän saakka meillä on ollut käytössä ensin pinnasänky, sitten tilava matkasänky, jonka jälkeen tehtiin itse uusi, isompi pinnasängyn tyylinen kokonaisuus jatkoon, koska markkinoilta ei löytynyt tarpeita vastaavaa sänkyä liikkumishaasteiselle lapselle.

Tällä hetkellä meillä alkaa tilanne lupaavasti näyttää siltä, että pian nuorimmalle pojalle voitaisiin harkita tavallisempaakin sänkyä, koska hän on oppinut kiipeämään sänkyyn, sohville, nojatuoleille.. ja onnistunut toisinaan laskeutumaan turvallisesti poiskin niistä.

Jatkettava lasten sänky vai kiinteä mittainen sänky

Millaisen sängyn lapselle sitten hankkisi, kun hankinta on ajatus tehdä harkiten? Siinäpä kysymys. Erityisesti meidän pienen seikkailijalle, kiipeilijälle ja haaveilijalle olisi ihana jokin aivan erityinen, persoonallinen sänky.

Talosängyt ovat olleet lasten suosikkeja jo pitkään! Tuppu-Kalusteen Nukkumatti-talosänky on ihanan leikkisä ja kodikas valinta, jossa lapsi voi kokea nukkuvansa omassa pienessä talossaan. Sen suloinen muotoilu tekee siitä myös täydellisen sisustuselementin lastenhuoneeseen. Lisäksi talosängyn katos luo turvallisen tunnelman, joka rauhoittaa lasta nukkumaan mennessä, uskoisin tämän rauhoittavan meidänkin vesseliä.

Lapsen mukana kasvava sänky on toisaalta käytännöllinen ratkaisu, joka kestää vähän enemmän aikaa. Nova jatkettava sänky voisi olla silloin oiva valinta. Tähän saa myös mukaan halutessaan mittoihin sopivan sängyn säilytyslaatikon. Jatkettava lasten sänky olisi investointi, joka palvelisi pidempään. 

Lasten parvisängyt ovat niin ihania, ja sellaisesta olen salaa ehkä haaveillut aina lasten puolesta, isommilla lapsilla kun on ollut aina melko pienet huoneet eikä pienimmälläkään tilaa enempää ole. Parvisänky mahdollistaa saada pieneen tilaan enemmän asioita kätevästi, yhdistäen esimerkiksi pöydän, sängyn ja säilytystilaakin. Tämä ei ole kuitenkaan harmiksi mahdollinen ratkaisu meidän pienimmälle, isommille pojille sitten voisikin soveltua edelleen, mutta aikuisille sopivan kokoisena.

Hyvä lasten sänky on investointi, joka tukee lapsen levollista unta ja kehitystä

En tiedä miten valinnan lopulta tekisin, koska pojan erityistarpeiden täyttäminen on välillä aikamoista arpomista. Sitä saattaa kuvitella tekevänsä mitä hienoimpia ratkaisuja ja valintoja ja sitten joutuukin huomaamaan jälkikäteen, että olipa huonosti arvioitu. Tuleepa valintamme olemaan sitten leikkisä talosänky tai käytännöllinen sänky säilytysratkaisuilla, tärkeintä on, että se vastaa lapsen tarpeisiin sekä luo rauhallisen ja turvallisen ympäristön nukkumiseen ja leikkimiseen.

Lasten sängyn valintakaan ei ole aina vain huonekalun hankintaa.🌙Etsitpä lasten sänkyä, muita lasten huonekaluja tai kodin kalusteita, kannattaa kurkata Tuppu-Kalusteen monipuolinen valikoima!

Kuvat: Tuppu-Kaluste

Jaa juttu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *