Koti Perhe Yhteistyö

Käytännöllinen olohuoneen matto lapsiperheeseen

Yhteistyössä matto.fi.
Tiedätkö tunteen, kun hän, perheen pienin tai isoin sottapytty töhrii jollain tavalla aina matot, olipa kyseessä koira, pikkulapsi tai vähän isompi perheen jäsen? Ja sitten kun se matto on joko valkoinen, musta ja/tai materiaaliltaan sellaista ettei sitä niin vain pestäkään hetkessä? En jaksa edes laskea omia ärsyyntymisen tunteenpurkauksiani parin viime vuoden aikana meidän olohuoneen maton kanssa! Aiempi – muuten kyllä ihana mattomme – oli tässä perheemme lempihuoneessa, olohuoneessa mustan kirjava, materiaaliltaan hyvin pehmeää, melkein voisi puhua karvamatosta mutta ei ihan.. sellaista, joka on niin kuin siinä sitten jos siihen sotkeentuu vaikka jätskiä, suklaata, pukluja tai pahimmassa tapauksessa jotain ikävämpää pienten ihmisten eritettä (lapsiperhe-tietäjät tietää).

Viimeksi meillä tuli kesän lopussa sellainen hetki eteen että matto oli taas tahrittu ja nyt niin pahasti että mikään yritys tehdä paikallispesua oli turha, vaikka itse tahra ei isolla alueella ollutkaan. Tottakai matonpesupaikkoja on olemassa, mutta niihin ei jaksa kukaan yhden ja saman maton kanssa lähteä monen monta kertaa vuoden aikana. Niinpä päätin että se oli siinä, olohuoneen matto lähtee vaihtoon.

Vaatimukseni uudelle olohuoneen matolle

Lähdin etsimään uusia vaihtoehtoja olohuoneen matoksi Matto.fi-verkkokaupasta. Pohdin, että koska meillä on kotona kaikki sävyt niin harmaata, mustaa ja valkoista niin tehdään kerrankin pieni poikkeus ja valitaan jotain beigeen päin menevää väriä, edes ihan vähän lämpöäkin mukaan! Ja maton pitäisi olla helposti paikallaankin puhdistettavissa, lämmin astella meidän kylmällä lattialla, mutta ei kuitenkaan mikään kolkko muovimatto.

Uudeksi matoksi valikoitui Kapa Foam Taupe -matto, jonka otin meidän olohuoneen sohvan ja tv:n väliin sopivasti menevässä koossa 160x235cm. Kyseessä on polypropeeninen, helppohoitoinen ja pölyämätön sileäksi kudottu matto, jonka lateksikumipohja pitää hyvin paikoillaan kun vilkettä ja vilinää tapahtuu ympärillä. Vaikka tämä matto on kuvauksen mukaan sileä, siinä on pinnassa sopivasti karheutta ja sellaista pehmeyttä, että se tuntuu matolta ja lämpimältä astella sekä lapsenkin leikkiä päällä.

Matto.fi kokemuksiani

Uusi matto on ollut meillä nyt joitakin viikkoja ja kyllähän se on heti elämää nähnyt. Olen siivonnut siitä jo suklaata, jäätelöä, pukluja ja kaikenlaista – mutta hitsi miten paljon helpompaa se on ollut kuin koskaan! Ja hieman kirjavan värityksensä ansiosta (+että väri ei ole valkoinen tai musta!) matossa ei nyt näy roskat ollenkaan tai pienet tahratkaan. Voiko matosta olla super onnellinen? Väitän että kyllä, jotenkin tuntuu ihan luksukselta, kun silmien ei tarvitse koko ajan kiinnittyä roskiin matossa, vaan se näyttää koko ajan yhtä hyvältä. Eikä tarvitse ihan koko ajan huudella kaikille että älä nyt sitten kaada mitään matolle! Ja kyllähän tuo värikin vähän rikkoi meidän niin harmaata sisustusvärien olotilaa, vaikka ei mikään räväkkä muutos ollutkaan!

Jaa juttu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *