Jotkut vaivaavat taikinoita rakkaudella ja höpisevät gluteeniverkoista. Minä kävelen kauppaan ja nappaan hyllystä valmiit pullat ja kakkupohjat. Koska jos herkkuja saa ilman sotkua ja stressiä, niin miksi en käyttäisi oikoreittiä?
Laskiaispullat 15 minuutissa – kyllä, kiitos!
Kun tajusin laskiaisen lähestyvän ja ajatus kermaa pursuavista, lämpimistä pullista porautui aivoihini, kaivoin pakastealtaasta uunivalmiit, esipaistetut Pirkka-pullat. Pellille, uuniin, kahvi tippumaan ja kerma vatkautumaan – ja siinä se! Ei kohottelua, ei sotkua, ei epäonnistuneita taikinakokeiluja.

Kakku alle tunnissa – onnistuuko? Kyllä!
Poikani synttäreille kakku syntyi jälleen yhtä vaivattomasti. Pirkka-kakkupohja paketista, täytteet väliin, kermavaahto päälle ja koristeet pintaan. Lopputulos? Ihan yhtä hyvä kuin itse leivottu – ja vähemmällä tuskailulla.

Oikotie onneen (ja herkkuhetkiin)
Tärkeintä ei ole, kuinka kauan leipomiseen menee, vaan miltä lopputulos maistuu. Ja niin kauan kuin kaupoissa myydään näitä elämän pelastajia, minä en suotta lähde vääntämään taikinaa. Koska mun ei tarvi!
Rehellisesti – kuka muka kysyy syödessään, kauanko sen tekemiseen meni? Niinpä. Päinvastoin monesti olen kohdannut kysymyksen, kuka tämän leipoi, on niin hyvää. Aina vastaus on; Pirkka!